dimecres, 3 d’octubre del 2007

Papasseit al port

Passejant pel Port Vell de Barcelona et trobes amb una escultura de Robert Krier en homenatge a Joan Salvat-Papasseit.
Aquest video és un document per elaborar un projecte d'intervenció escultòrica a l'espai públic. La música és d'ovidi Montllor recitant el mateix "Nocturn per acordió" que escriu Papasseit
Fent una reflexió crítica he fet una segona part on és contextualitza l'espai escultòric amb el públic que té l'oportunitat de contemplar-la. Raimon em serveix d'enllaç per fer realitzar aquesta visió.



JOAN SALVAT-PAPASSEIT / (BARCELONA 1894-1924)

NOCTURN PER ACORDIÓ:

Heus aquí; jo he guardat fusta al moll. / Vosaltres no sabeu / què és / guardar fusta al moll / però jo he vist la pluja / a barrals / sobre els bots, / i dessota els taulons arraulir-se el preu fet de / l'angoixa; / sota els flandes / i els melis, / sota els cedres sagrats. / Quan els mossos d'esquadra espiaven la nit / i la volta del cel era una foradada / sense llums als vagons: / i he fet un foc d'estelles dins la gola del llop. / Vosaltres no sabeu / què és / guardar fusta al moll: / però totes les mans de tots els trinxeraires / com una farandola / feien un jurament al redós del meu foc. / I era com un miracle / que estirava les mans que eren balbes. / I en la boira es perdia el trepig. / Vosaltres no sabeu / què és / guardar fustes al moll. / Ni sabeu l'oració dels fanals dels vaixells / -que són de tots colors / com la mar sota el sol: / que no li calen veles.

Joan Salvat-Papasseit